СВ.КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА

Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“ е най-старият български черноморски курорт. Предишното му име е „Дружба“ (след 1957 до 1992 г.).

Той е сред курортите с национално значение. Третият по капацитет и четвърти по посещаемост български морски курорт.

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ има 7 горещи минерални извора. Те са на дълбочини между 1800 и 2000 метра с общ дебит 175 л/секунда и температура на водата от 40 до 60 градуса.

Целогодишно в „Св. св. Константин и Елена“ работят множество басейни и съоръжения с минерална вода: Aquahouse Thermal & Beach – термалният комплекс е разположен на самия морски бряг и предлага множество възможности за балнео, SPA и уелнес туризъм. Разполага с 14 открити и закрити басейна и водни съоръжения с различна дълбочина и температура, захранвани с минерална вода.

Уникална световна дайвинг атракция лежи в акваторията на к.к. Св. св. Константин и Елена – това е 50-метровият самолет Ту-154, който в продължение на 20 години е обслужвал българското правителство.

Самолетът е на 700 метра от яхтеното пристанище на к.к. Св. св. Константин и Елена. Той е на дълбочина 22 метра под морското равнище. Достъпът до него е свободен за всички сертифицирани водолази.

 

Не пропускайте да видите:

·       Манастира „Св. св. Константин и Елена“

·       Аладжа манастир

·       Делфинариум Варна

·       Халколитен Некропол, гр. Варна

·       Побитите камъни – Варна

·       Евксиноград


Показаните резултати са за:
{{priceSearchCriteria.departureLocations[0].name}} {{priceSearchCriteria.arrivalLocations[0].name}}, Настаняване {{checkIn | firmDate}} , Напускане {{checkOut | firmDate}} {{priceSearchCriteria.night}} нощувка/и {{priceSearchCriteria.adult}} Възрастни {{priceSearchCriteria.childAges.length}} Дете {{adultCount}} Възрастни {{childCount}} Дете {{infantCount}} БЕБЕ | {{findDirectionText(priceSearchCriteria.direction)}}
×
{{compareHotelList.length}}
Сравни
YOU HAVE {{compareHotelList.length}} Сравни
×
{{hotel.name}}
🍀Go2holiday хотел
⭐Go2holiday хотел
{{GetDiscountRate(hotel.offers[0])}} Special Discount
{{hotel.name}}
{{hotel.hotelCategory.name}}
{{hotel.offers[0].rooms[0].roomName}}
{{hotel.offers[0].rooms[0].boardName}}
{{hotel.offers[0].checkIn | firmDate}} - {{hotel.offers[0].night}} нощувка/инощувки
Placeholder